Polsko zapojí myslivce do obrany země

„Budováním ozbrojených sil Polské republiky, ale také budováním národního společenství budujeme bezpečnost polského státu. Zapojením nevládních organizací, přičemž Polský myslivecký svaz je nevládní organizací, chceme zvýšit úroveň bezpečnosti organizováním tohoto typu projektů týkajících se spolupráce mezi Ministerstvem národní obrany, Ozbrojenými silami Polské republiky. a Polský myslivecký svaz. Chceme využívat a rozvíjet dovednosti myslivců, kteří mají výcvik a zbrojní průkaz. Často nemají jeden typ zbraně, ani jeden výcvik, ale desítky let zkušeností,“ uvedl vicepremiér W. Kosiniak-Kamysz.

Na Ministerstvu národní obrany podepsal místopředseda vlády Polska Władysław Kosiniak-Kamysz smlouvu o spolupráci mezi Ministerstvem národní obrany a Polským mysliveckým svazem. Slavnostního aktu se zúčastnili: státní tajemník Ministerstva národní obrany Stanisław Wziątek a zástupci armády a Polského mysliveckého svazu.

„Chceme vybudovat bezpečné Polsko nejen modernizací a transformací armády, nejen s nejlépe organizovanou armádou a spojenectvími, ale také se zapojením všech občanů do bezpečnosti polského státu. Dohoda, kterou jsme dnes uzavřeli, se týká spolupráce a spolupořádání různých projektů a vzájemného využívání střelnic. (…) Chceme využít vaše znalosti a zkušenosti. Chceme propagovat vojenskou službu – být vojákem polské armády mezi myslivci, mezi členy Polského mysliveckého svazu,“ poznamenal po podpisu smlouvy šéf ministerstva národní obrany.

Podepsaná dohoda o spolupráci přispěje mimo jiné k: pro lepší a efektivnější propagaci obrany a služby v ozbrojených silách Polské republiky, získávání kandidátů na službu v ozbrojených silách Polské republiky mezi myslivci, jakož i popularizaci vlasteneckých myšlenek, proobranných postojů a aktivit k chránit přírodní prostředí.

„Polský státní rozum vyžaduje, abychom využívali potenciál, který je kolem nás. Polský myslivecký svaz takový potenciál má. Jsou to lidé, kteří mají zbraně, jsou vycvičení a znají oblast, ve které působí. Lov je také životní filozofií. Rozhodně to není jen koníček a vášeň. Je to především úcta k přírodě, vyrůstající z kořenů polské myslivosti. Od nynějška budou moci myslivci uplatnit své dovednosti společně s vojáky polské armády,“ vzal na vědomí náměstek ministra S. Wziątek.

Galerie ->>> Spolupráce s Polským mysliveckým svazem posílí bezpečnost Polské republiky