Rakouská armáda cvičí s biatlonisty. Místo malorážek odstřelovačky

Rakouský národní tým biatlonistů se sešel na speciálním tréninku: Uprostřed příprav na nadcházející soutěžní sezónu se sešli vojenští sportovci, celníci a civilní trenéři k jedinečné spolupráci s armádním komandem.

ZAMĚŘTE SE NA MENTÁLNÍ TRÉNINK: „POSLEDNÍ VÝSTŘEL“

Těžištěm tohoto intenzivního tréninku byl mentální trénink na téma „Poslední výstřel“. Tato cvičební jednotka navázala na výcvik, který již provedlo myslivecké velitelství v červnu 2023. Nyní byla mentální síla sportovců dále zdokonalována, zejména pro klíčové fáze soutěže.

INOVATIVNÍ PŘÍSTUP K UČENÍ

Kromě tréninku biatlonové techniky tým sledoval inovativní přístup k učení: Ten zahrnoval kognitivně funkční trénink ze sportovní psychologie, jehož cílem bylo zvýšit koncentraci a mentální odolnost sportovců. Tento přístup byl vyvinut ve spolupráci s loveckým komandem, armádním sportovním centrem a Ski Austria.

OBSAH ŠKOLENÍ

Na programu byl následující obsah školení:

  • Mentální trénink : Sportovci se naučili mentální techniky a strategie pro řešení tlakových situací. Specifická cvičení „The Last Shot“ by měla posílit koncentraci a přesnost v rozhodujících okamžicích.
  • Dynamická cvičení : Sportovci implementovali obsah, který se naučili, v realistických scénářích. Kombinace fyzických a psychických problémů byla použita k testování a zlepšení odolnosti sportovců.
  • Střelecký výcvik s útočnými puškami a odstřelovačkami : Na programu byla i praktická střelecká cvičení ze zbraní lovecké čety. Důraz je kladen na přesnost a techniku ​​s cílem optimálně připravit sportovce na závody.

Díky jedinečné kombinaci prvků fyzického tréninku a mentálního koučování byli biatlonisté schopni dále zlepšovat svůj výkon – což jim umožnilo plně využít svůj potenciál v nadcházejících soutěžích.