Prezident Ukrajiny Zelenskyj sledoval výcvik ukrajinských obránců na britské vojenské základně

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj a premiér Spojeného království Rishi Sunak během návštěvy Spojeného království navštívili vojenskou základnu Bovington Camp, kde se cvičí ukrajinští vojáci.

Hlava státu sledovala výcvik ukrajinských posádek na britském hlavním bojovém tanku Challenger a dalších obrněných vozidlech. Prezidentovi byly ukázány praktické prvky výcvikového kurzu.

Volodymyr Zelenskyj také hovořil s armádou a velením základny.

„Viděl jsem, že kluci jsou ochotni se rychle učit. Naši vojáci jsou pilní a dychtiví naučit se nové dovednosti co nejdříve, aby se vrátili domů a využili vše, co se naučili, k osvobození našeho území. Vidím, že mají vše, co k tomu potřebují. , včetně silných tanků. Přesně takový, jaký potřebujeme. A děláme vše pro to, aby se na bojišti objevily stejně rychle,“ poznamenala hlava státu.

Prezident předal uvedená vyznamenání ukrajinským válečníkům. Zejména Řád Bohdana Chmelnického III. stupně, Řád za odvahu III. stupně a medaile za vojenskou službu na Ukrajině byly uděleny tankistům, výsadkářům a mechanikům Ozbrojených sil Ukrajiny.

Zdroj: https://www.mil.gov.ua/