Rakouská vojenská kynologie se rozrůstá o nová štěňata

Křtiny psů ve vojenském kynologickém centru v Kaisersteinbruchu v Burgenlandu: Pod heslem „Partner ozbrojených sil“ bylo nově příchozí štěně rotvajlera „Einar“ zařazeno do vojenské služby. V rámci personální změny na kynologickém oddělení a partnerech vojenského kynologického centra přebírá záštitu nad novým rotvajlerem nově zvolený prezident Rakouského krynologického svazu Phillipp Ita. Tím byl položen základ pro další chov budoucích ochranných a hlídacích psů.

DÍKY PLUKOVNÍKU KOPPITSCHOVI

Plukovník Otto Koppitsch po 20 letech služby a velitel vojenského kynologického centra odchází 30. června 2024 do důchodu. Ministryně obrany Klaudia Tannerová využila tohoto posledního křtu psa pod velením plukovníka Koppitsche k poděkování za jeho dlouholetou službu vojenským psům.

„Jsem rád, že jsem u toho ve chvíli, kdy se z malého štěněte stává skvělý kamarád a společník. Jeho mimořádné schopnosti, odvaha a loajalita z něj dělají věrného společníka a vysoce ceněného kamaráda. Dnešní křest vojenského psa v Kaisersteinbruchu Zvláštní příležitost poděkovat prezidentovi Rakouského krynologického svazu Phillippu Itovi a vyjádřit naše uznání za neúnavnou práci Ode dneška bude náš nový zaměstnanec „Einar“ absolvovat intenzivní školení, aby mohl plnit svůj budoucí účel služebního psa. nasazen po boku vojenského psovoda Rád bych využil této příležitosti a poděkoval veliteli plukovníku Otto Koppitschovi, který svým pečlivým vedením zformoval Army Dog Center ve vysoce uznávanou instituci zaměřenou na budoucnost vojenského psa. těší se sektor, který má vynikající pověst daleko za evropskými hranicemi,“ uvedla ministryně obrany Klaudia Tannerová.

KŘEST ŠTĚNĚTE

Se křtem psa jsou štěňata oficiálně přijímána do armády. Takto začínají svůj výcvik ve vojenském psím centru. Toho je symbolicky dosaženo vyvěšením známky služebního psa – na modrou stužku u psů, na růžovou stužku pro feny – a nyní se to stalo ve federální armádě tradicí.

VOJENSKÉ PSÍ CENTRUM

Vojenské kynologické centrum v Burgenlandu chová a cvičí služební psy a je kompetenčním centrem pro psy v ozbrojených silách. Vojenští psi jsou rotvajleři, němečtí ovčáci, labradoři a lovečtí psi, kteří se používají v celém Německu i v zahraničí. V současnosti je v ozbrojených silách po celém Rakousku 173 vojenských psů a 129 vojenských psovodů.

Kromě toho vojenské psí centrum spolupracuje na mezinárodní spolupráci s „Evropskou obrannou agenturou“, Německem, Slovinskem, Itálií a Ghanou. S více než 1800 chovanými psy a více než 2300 registrovanými k dnešnímu dni je Kaisersteinbruch Military Dog Center největším chovatelem rotvajlerů na světě.

40 procent zaměstnanců vojenského psího centra tvoří ženy. Plukovník Otto Koppitsch vede oddělení s nejvyšším podílem žen ve federální armádě.