Polsko s Kanadou jedná o rozvoji vojenské spolupráce

Dohodli jsme se na posílení vztahů mezi Polskem a Kanadou v oblasti obrany, bezpečnosti a výměny zkušeností – řekl místopředseda vlády, ministr národní obrany Władysław Kosiniak-Kamysz po setkání s kanadským ministrem obrany. 

 Ve Varšavě se uskutečnilo bilaterální jednání šéfů ministerstev obrany Polska a Kanady. Jak zdůraznil místopředseda vlády Kosiniak-Kamysz, během jednání zazněla důležitá prohlášení týkající se posílení přítomnosti kanadských vojáků na východním křídle NATO.

Jak zdůraznil místopředseda vlády Kosiniak-Kamysz, ministr Bill Blair poděkoval všem v Polsku, zejména vojákům, kteří spolupracují s kanadskými vojáky a jsou společně odpovědní za organizaci logistiky související s dodávkami techniky na Ukrajinu. Poděkoval těm vojákům, kteří se podílejí na poskytování vojenské i humanitární pomoci. 

***
Polsko a Kanada spolupracují v rámci bilaterálních iniciativ v rámci NATO – včetně: posílení předsunuté přítomnosti na východním křídle NATO. Obě země podporovaly Ukrajinu od prvních dnů ruského útoku.