Slovenští vojenští zdravotníci si převzali nové sanitní vozy

Ozbrojené síly SR si v rámci procesu obměny zastaralé techniky převzaly devět nových sanitních vozů. Jedná se o další z kroků zaměřených na modernizaci vojenské techniky, která zajistí zlepšení poskytovaných služeb při převozu nemocných a raněných.



„Vojenští zdravotníci potřebují stejně jako zbytek ozbrojených sil modernizaci svého vozového parku a technologického vybavení, které jim umožní bezproblémové plnění úkolů zdravotnického zabezpečení OS SR a pomůže se záchranou životů vojáků a civilistů. Těší mě proto, že se nám reálně daří zlepšovat podmínky pro jejich práci, která je nenahraditelná,“ uvedl ministr obrany SR Jaroslav Naď.

Pořízené zdravotnické automobily jsou postaveny na podvozku Volkswagen Crafter L3H2 a upraveny pro potřeby převozu nemocných a raněných. Součástí jejich výbavy je polohovatelné nosítko se sklopným a odnímatelným podvozkem, transportní a pevná křesla s bezpečnostními pásy, jakož i další vybavení potřebné k zajištění zdravotní péče. Vozidla jsou také plně klimatizována.

Zdravotnické automobily byly pořízeny v roce 2021 prostřednictvím veřejné soutěže, jejímž výsledkem je rámcová dohoda na dodání 25 kusů těchto vozidel.

Zdroj: MOSR