Objekty ve Skubiance budou sloužit potřebám polské armády

Jsme na symbolickém místě. Státní lesy získaly toto území a tento majetek zpět od Ruské federace. Poté se rozhodli předat tento majetek polské armádě – řekl Mariusz Błaszczak, ministr národní obrany.

9. října letošního roku ve Skubiance se náčelník MO podílel na převodu pozemků ze Státních lesů bývalého rekreačního střediska Ruské federace pro potřeby sil územní obrany.

– Tento symbol znamená, že od agresora, ze země, která útočí na své sousední země, tedy z Ruska, jsme získali zpět oblast, která bude sloužit polské armádě, bude sloužit Sílám územní obrany, jejichž velení sídlí zde poblíž. V Zegrze je velitelský prapor a poddůstojnická škola. Síly územní obrany se dynamicky rozvíjejí. Přes 38 tisíc vojáků. Polská armáda se dynamicky rozvíjí, nyní má přes 187 000 vojáků. Tento prostor bude využíván pro cvičení polské armády. To je opravdu velmi dobrá zpráva. Toto je symbolické poselství

– řekl ministr M. Błaszczak.

Majetek, který převezme ministerstvo národní obrany od Státních lesů, byl dříve majetkem Ruské federace. Jeho uživatelé ho téměř úplně zdevastovali. Nyní bude sloužit potřebám polské armády – rozšíří výcvikovou základnu vojáků sil územní obrany umístěných v posádce „Zegrze“. Jde o součást širšího programu aktivit Ministerstva národní obrany na zlepšení služebních podmínek vojáků v celém Polsku, přestavbu zlikvidovaných vojenských jednotek a zřízení nových.

Territorials si brzy zlepší své dovednosti a kvalifikaci na novém místě. Skubianka je oblast nacházející se v blízkosti Zegrze (WOT Command), v Masovii (oblast odpovědnosti až tří TD brigád. Je zde také komunikační a IT školicí středisko, stejně jako Sonda poddůstojníků). škola a velitelský prapor). Každé další umístění pro účely WOT přináší výhody ve vývoji Formace. Převzetí areálu ve Skubiance společností WOT především zvyšuje výcvikové schopnosti formace (rozsah výcviku v zelené taktice a topografii). 

Tento prostor bude využíván zejména pro výcvik a rozvoj schopností vojáků WOT především z posádky Zegrze a okolí (sousední brigády). Další výhodou je blízkost blízkých tréninkových prostor (střelnice na Skubiance).

Ministr Mariusz Błaszczak se během jednání ve Skubiance zmínil o událostech v Izraeli a probíhající evakuaci polských turistů. 

– Chtěl bych touto cestou poděkovat vojákům Polské armády, pilotům, ale i personálu a svým kolegům z Ministerstva národní obrany za velmi efektivní průběh evakuace polských turistů z Izraele. Chtěl bych velmi důrazně zdůraznit, že v kampaních budeme pokračovat, dokud to bude potřeba

– poznamenal šéf ministerstva národní obrany

>>> GALERIE – Převod nemovitostí pro potřeby ozbrojených sil