Končí generálové Schön a Schulc, ze Zelinky bude plukovník, hlásí Generální štáb AČR

Od prvního ledna dojde na Generálním štábu AČR k plánovaným personálním změnám. Někteří generálové ukončují svoji vojenskou kariéru a v současnosti z mediálně nejznámějšího podplukovníka Ivo Zelinky se stane plukovník, který se ujme komunikace s veřejností.

Novým zástupcem náčelníka Generálního štábu – inspektorem AČR se stane brigádní generál Ing. Radek Hasala, který zastával pozici velitele Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově. Na jeho místo nastoupí brigádní generál Ing. Ladislav Rebilas, který vykonával funkci ředitele Ředitelství speciálních sil MO. Tuto pozici obsadí plukovník gšt. Ing. Miroslav Hofírek, MSc., který dosud působil jako ředitel odboru koncepcí a řízení Ředitelství speciálních sil MO.

Dosavadní zástupce náčelníka Generálního štábu – inspektor AČR generálmajor Ing. Milan Schulc, MSc., ukončí k 31. prosinci 2022 aktivní službu vojáka z povolání.

Brigádní generál Ing. Jaroslav Schön, který byl dne 1. srpna 2022 po svém návratu ze zahraničního pracoviště (velitel společného centra logistického zabezpečení JLSG v nizozemském Brunssumu) zařazen do dispozice, ukončí k 31. prosinci 2022 aktivní službu vojáka z povolání.

Vedoucím oddělení komunikace s veřejností Kanceláře náčelníka Generálního štábu Armády ČR se stane podplukovník gšt. Mgr. Ivo Zelinka, který bude současně jmenován do hodnosti plukovníka. Dosud působil jako vedoucí starší důstojník – specialista oddělení poradců Kabinetu mistryně obrany.