Když padre pomáhá – Petr Jan Vinš

ThDr. Petr Jan Vinš je český teolog, starokatolický kněz, judaista a překladatel. Mimo to je úzce spojen s Armádou České republiky, kterou aktivně podporuje. Jeho povolání, či lépe řečeno poslání dokazuje, že si vybral správnou cestu. Nyní na sociálních sítích sdílel i pomoc, kterou pomáhal zprostředkovat pro obyvatele Libanonu.

„Když vám plat kvůli inflaci a ekonomické krizi nestačí ani na nejobyčejnější léky a blíží se zima – to je realita mnoha lidí v dnešním Libanonu. I takové základní a samozřejmé věci, jako je kojenecká výživa a léky na chřipku, se tu prodávají na černém trhu za ceny v dolarech, nedostupné pro lidi, jejichž výplaty v místní měně ztratily 95 % své kupní síly. Jsem proto rád, že jsem dnes mohl skrze Cedar Cross – Cedrový kříž předat zásilku léků od drobných dárců z církví a od skautů naší partnerské organizaci Baytna Baytak, která provozuje pouliční kliniku pro potřebné v Bejrútu a zásobuje léky i malé kliniky na venkově. Winter is coming a každá pomoc se počítá…,“ uvádí kněz se širokým záběrem na sociálních sítích.

My jen můžeme dodat, že v armádě slouží řada kaplanů, kteří jsou nápomocni nejen svým „ovečkám,“ ale i širokému okolí. V následujících článcích si představíme práci některých z nich.

Zdroj: FB Petra Jana Vinše