Vlak s armádou. Polsko posiluje a láká civilisty na bezplatný výcvik

Projekt bezplatných vojenských výcviků v celém Polsku je od září zpět a potrvá do konce října. Slogan této edice zní „Trénuj s armádou – sám a ve skupině.“ Jde o mimořádně úspěšnou akci, která nemá v Evropě obdoby. Například, jak se zdá, v Česku zatím příliš zájemců takzvané Dobrovolné předurčení nepřitáhlo.

„Otevíráme se ještě více a zveme k účasti jednotlivé dobrovolníky, ale především skupiny. Mohou to být jakékoliv prostředí – úřady, spolky, svazy, pracoviště, firmy, kluby atd. V našich vojenských útvarech bude vítán každý,“ zní z tamní armády.

Po dobu 8 týdnů (od 9. září do 28. října) budou vojenští instruktoři každou sobotu seznamovat dobrovolníky se základy: manipulace se zbraní, pravidly přežití, bojem na blízko, lékařskou pomocí, chováním při poplachu a mnoha dalšími. Na 8hodinový trénink se můžete přihlásit kdykoliv a jakkoliv – stačí jméno, příjmení, věk a kontaktní údaje. Skupiny mohou odesílat jejich vedoucí a opatrovníci. Zveme všechny ve věku 15 až 65 let s (pouze) polským občanstvím. Zajistíme odborný výcvik, pojištění, stravování, ale i skvělou sobotní zábavu a dobrodružství s polskou armádou.

Harmonogram výcviku a seznam kontaktů dostupný níže a na webových stránkách vojenských velitelství a jednotek.

https://www.gov.pl/web/obrona-narodowa/rozpoczynamy-czwarta–grupowa-edycje-trenuj-z-wojskiem

***

„Vlak s armádou“ je základní, krátký (8hodinový), bezplatný, profesionální vojenský výcvik. Provádí ve vojenských jednotkách kvalifikovaný vojenský personál. Je to prosociální a obranná iniciativa.

***

„Trénuj s armádou – sám a ve skupině“ je 4. vydání tohoto projektu. Dosud se našich školení zúčastnilo téměř 20 000 lidí. Poláci. Je třeba zdůraznit, že více než 98 % účastníků je s účastí na školení spokojeno a uvádí, že splnilo jejich očekávání. A 99 % má v úmyslu je doporučit svým příbuzným a přátelům.