PRIM Orlík, příběh generálských hodinek

Hodinky PRIM Orlík jsou legendou, jejíž historie se začala psát v roce 1959, kde tehdejší Ministerstvo národní obrany zrealizovalo projekt, který měl za úkol pro průzkumné jednotky ženijního vojska vyvinout takové hodinky, které budou nejen vodotěsné a odolné vůči náhlým změnám teploty, ale i odolné vůči nárazům a otřesům. Vývojem byl pověřen novoměstský hodinářský závod, kterého známe i nyní pod názvem ELTON hodinářská, což je tradiční výrobce, který ročně nevyprodukuje více než 2000 hodinek a 99% dílů si sám vyrábí, včetně strojků, čímž se stává jedním z nejunikátnějších výrobců světa. A jaké to je nosit hodinky PRIM od dětství, na to nám odpoví armádní generál ve výslužbě Petr Pavel.

„Svoje první Primky jsem dostal v deseti letech od svojí maminky za vysvědčení. Jsou ručně natahované, dones je mám a dodnes fungují. Když jsem zjistil, že firma v Novém Městě obnovila výrobu, tak jsem byl velice hrdý na to, že máme zpátky tradiční výrobek. A rozhodl jsem se, že si koupím hodinky Orlík, které jsou takovou ikonou Primek.

A asi po dvou letech, co jsem je měl, firma vyrobila ve dvou kusech takzvanou generálskou sérii, která měla na ciferníku čtyři hvězdičky, protože ty hodinky byly určeny k zapůjčení pro aktuálně sloužícího náčelníka Generálního štábu. Já jsem v té době už byl zvolen jako předseda Vojenského výboru NATO, ale firma Prim mi nabídla, jestli bych ty svoje Orlíky nechtěl upravit do generálské verze. To jsem samozřejmě velice rád přijal, takže mi vyměnili ciferník a na dýnko ještě doplnili moje jméno.

Já jsem je krátce potom odvezl do NATO, kde vzbudily u mých kolegů velký ohlas. Moji kolegové, tak jako většina chlapů, totiž trošku ujíždí na hodinkách a takové tam nikdo nikdy neviděl. A byl jsem moc hrdý na to, že jsem je měl a dodneška jsem. Věřím tomu, že ty hodinky půjdou z otce na syna, protože můj mladší syn se jmenuje Petr, takže je mu budu moct předat jako součást dědictví,“ říká armádní generál ve výslužbě a současný kandidát na prezidenta republiky Petr Pavel.

Aktuální modely hodinek Prim ORLÍK si můžete prohlédnout i případně zakoupit v eshopu hodinek PRIM.