Rakouské zálohy v akci

Po svém formačním cvičení v polovině března absolvovali o uplynulém víkendu vojáci reakční domobrany Jäger Battalion 12 první cvičení. První formační cvičení pro milicionáře se konalo na Jägerbataillon 26. Cvičení v Amstettenu a Spittalu an der Drau se zúčastnilo celkem kolem 70 vojáků. 

RŮZNÁ TÉMATA ŠKOLENÍ

Výcvikový program v myslivecké společnosti v Amstettenu byl pevně strukturován: cílem bylo doplnit témata zbraní a střelecké služby, použití přímé donucovací síly, individuální ochrany NBC, svépomoci a kamarádské pomoci a telekomunikační služby pro všechny jednotky a aby si osvěžili znalosti. Musel být zvládnut i vojácký kurz vojensko-specifické zkoušky. 

DOZOR GENERÁLMAJORA DORFERA

Velitel sil pozemních sil a sil pro speciální operace generálmajor Martin Dorfer navštívil v pátek 12. prapor Jäger Dorfer získal přehled o výcviku milicionářů.

PRVNÍ FORMAČNÍ CVIČENÍ V KORUTANECH

Rozsáhlý program ve Spittal an der Drau absolvovali také vojáci a vojačka z reakční milice. Kromě různých lekcí probíhal mj. výběr zbraní, výstroje a oblečení a také seznamování se s úplností milicionářů v Türkových kasárnách.

Velitel roty vojáků reakční domobrany na Jägerbataillonu 26 major Stefan Kuess: „Stále hledáme motivované vojáky domobrany, kteří mají zájem o pravidelný výcvik s profesním sdružením a těšíme se na každého, kdo se chce zapojit do reakční milice!“

REAKČNÍ MILICE

Jednotky reakční domobrany mají zvýšenou připravenost a po 48 hodinách mají být připraveny pomoci Rakousku v kritických situacích.