Spojenci demonstrují sílu během cvičení Dragon 24 pod vedením Polska

Vojáci z Francie, Německa, Itálie, Litvy, Polska, Slovinska, Španělska, Turecka, Spojeného království a USA překročili řeku Vislu poblíž Korzeniewa v Polsku. Překročení řeky bylo součástí cvičení Dragon 24, mnohonárodního cvičení na operační a taktické úrovni pod vedením Polska a klíčového prvku Steadfast Defender 24, největšího vojenského cvičení NATO za poslední desetiletí. Překročení řeky se zúčastnili polský prezident Andrzej Duda a litevský prezident Gitanas Nausėda.

Série cvičení se koná pod záštitou Steadfast Defender 24, která bude zahrnovat celkem 90 000 vojáků ze všech spojenců NATO a Švédska. Steadfast Defender 24 je založen na nových obranných plánech NATO a demonstruje schopnost NATO rychle rozmístit síly ze Severní Ameriky a dalších částí Aliance k posílení obrany Evropy.

Řada vysokých představitelů NATO se účastnila pondělních a úterních sdělovacích prostředků a významných návštěvnických dnů, včetně generálmajora Cezaryho Miśniewského, zástupce generálního velitele polských ozbrojených sil; Generálmajor Randolph Staudenraus, zástupce náčelníka štábu pro operace v JFC Brunssum; Brigádní generál Guy Foden, velitel úkolového uskupení NATO pro velmi vysokou připravenost (VJTF); generálporučík Piotr A. Błazeusz, první zástupce náčelníka generálního štábu polských ozbrojených sil; Velitel JFC Brunssum generál Guglielmo Luigi Miglietta a velitel JFC Norfolk viceadmirál Douglas G. Perry.