PODZIMNÍ POŽÁR 2023 – Polsko zve na ukázku své moderní techniky

V neděli 17. září zvou ozbrojené síly Polska ve výcvikovém středisku pozemních sil Bemowo Piskie na jedinečnou akci. Veřejnost bude moci poprvé vidět nejnovější vojenskou techniku ​​v boji – Jesienny Ogień 23 se blíží.

Nejnovější výstroj a výzbroj ozbrojených sil, které byly na přehlídce tak působivě prezentovány, jsou ještě působivější při pohledu zblízka v polních podmínkách. Stojí za to přijít a vidět to na vlastní oči!

Představení začne v 13.00, ale přístup na cvičiště bude možný od hod 8.00, kde zajistíme řadu atrakcí pro dospělé i děti.

Na cvičišti se v akci představí nejmodernější vojenská technika zakoupená v posledních letech. Diváci budou mít možnost vidět Tanky Abrams a K2, odpalovací zařízení HIMARS, protiletadlový systém HIBNERYT, protiraketový systém POPRAD, KRAB, dělostřelecké houfnice K9, různé typy bojových vozidel, např. ROSOMAK, kolový transportér BORSUK nebo dálkový průzkumný vůz ŻMIJA, specialista LRR a roboty Talon a bezpilotní letouny FlyEye. Celkem si v rámci cvičení a statického programu budete moci prohlédnout asi 70 různých kusů vojenské techniky – včetně letadel, tanků, raketometů a další dělostřelecké techniky.

AUTUMN FIRE 23 bude ukázkou interoperability různých druhů vojsk a techniky a jejich spolupráce na moderním bojišti.

Ve 13.00 začne požární cvičení za účasti téměř 1000 vojáků: střety na zemi i ve vzduchu budou doprovázeny dělostřeleckou palbou, vojáci se budou bránit a útočit na nepřátelské jednotky; do akce vstoupí i speciální jednotky. Dynamicky režírovaný scénář umožní divákům cítit se jako na skutečném bojišti, obdivovat efektivitu a vycvičenost vojáků.

Stojí za to vidět na vlastní oči, jak silná a profesionální je Bílá a Rudá armáda.

Od 8.00 hodin Polsko zve na skvělý polygonový piknik. Po zhlédnutí nejnovějších zbraní, kterými dnes polská armáda disponuje, budou moci hosté ochutnat pravou vojenskou hrachovou polévku s chlebem pečeným na místě v polní pekárně. S vojáky si budete moci popovídat o jejich službě a zjistíte, jak funguje vybavení, které používají. Ochotní si budou moci zastřílet na multimediální střelnici nebo vyzkoušet vojenskou techniku. Zajistíme také řadu atrakcí pro děti.

Zástupci Vojenských náborových středisek a vojenských jednotek zájemcům vysvětlí, jak mohou vstoupit do řad polské armády. Vojenští náboráři zodpoví každou otázku a řeknou vám, co dělat, abyste se stali vojákem dobrovolné povinné vojenské služby nebo jiné vybrané formy profesionální služby. Představí možnosti obsluhy ve vybrané odbornosti a označí místa po celé republice, kde ji lze vykonávat.

Na závěr akce proběhne přehlídka podjednotek účastnících se cvičení – dobrá příležitost vyjádřit uznání a poděkovat vojákům za jejich službu.