Třicetiprocentní náklon zvládá vojenská technika bez potíží

Na nově zrekonstruovaném jízdním polygonu ve Staré Boleslavi museli profesionální řidiči Střediska zabezpečení Agentury logistiky na konci dubna absolvovat kilometrovou trať v náročném terénu s překážkami. Omezený průjezd, okop, boční náklon, přejezd horizontu, schody nebo křížení náprav musí zvládnout každý profesionální armádní řidič ve své kategorii.

Tatra 810, 815 a nově i Toyota Hilux jsou v armádě nejčastěji používanou technikou k zabezpečení a přepravě logistického materiálu. Aby vojenští řidiči zvládali jízdu s touto technikou v každém terénu, musí se neustále připravovat stejně jako desítka řidičů z provozní čety Střediska zabezpečení.

Jeden kilometr a osm překážek

„Při překonávání překážek, musí být zapnutá redukce převodového stupně (želva), nápravové uzávěrky, mezinápravové uzávěrky a to z toho důvodu, aby bylo využito maximálního potencionálu vozidla. Pokud by mezinápravová uzávěrka nebyla zapnutá, dojde ke ztrátě kontaktu kola s terénem a tím k prokluzu kol. Zapnutím se vyvarujeme prokluzu jednotlivých kol a síla motoru je rovnoměrně převáděna na všechny nápravy vozidla,“ popisuje velitel provozní čety poručík Ondřej Veselý.

Řidiči museli absolvovat proměnlivou dráhu s prudkými svahy, příkopy nebo podmáčenými výmoly. „Nejtěžší pro ně asi bylo zvládnout náklon 30 %. Když jedete nahoru tak to zas takový problém není, ale dolů musíte být obezřetní. V civilním životě nemají řidiči velkou šanci se s podobnými situacemi setkávat, ale tento výcvik je posouvá dál,“ prozrazuje koordinátor výcviku rotmistr Tomáš Veverka, který ještě dodává, že tyto jízdy musí provádět jednou za čtvrtletí.

„Program a místo cvičení se snažíme pokaždé měnit, aby řidiči ovládali techniku v jakémkoli terénu a dopravní situaci, se kterou se mohou v praxi setkat,“ doplňuje náčelník Střediska zabezpečení major František Procházka.