Vojenská hudba zahraje 7. a 8. prosince v Pardubicích a Hodoníně a 9. prosince v Praze-Dejvicích

Pokud máte rádi vánoční koledy a neuteče vám žádné vystoupení vojenských hudebníků, zveme vás na tři předvánoční koncerty, které se uskuteční už tento týden 7. a 8. prosince v Pardubicích a Hodoníně a 9. prosince v Praze-Dejvicích. Tradiční, ale i muzikálové či filmové melodie rozezní kulturní centrum, kostel i koncertní sál po třech letech opět naživo. Vstup je zdarma.

Vojenská hudba Olomouc zahraje 7. prosince od 17:30 v Domě hudby v Pardubicích a 8. prosince od 18:00 v Hodoníně v tamním kulturním domě. Brass Band Ústřední hudby AČR pak sérii adventních koncertů zakončí 9. prosince v kostele Církve čs. husitské v pražských Dejvicích.

Obě vystoupení VH Olomouc se ponesou v duchu klasické, muzikálové a filmové hudby. Samozřejmě nebudou chybět ani známé vánoční melodie. „Všechny srdečně zveme na pestrý program, během něhož vystoupí řada instrumentálních sólistů našeho orchestru. Posluchači se budou moci zaposlouchat i do tónů jednoho hudebního nástroje, který je velmi netradiční pro vojenské hudební těleso. Naučil se na něj hrát „jen tak mimoděk“ náš klarinetista, rotmistr Ondřej Koblížek. Bude to opravdu velký zážitek,“ slibuje dirigent a zástupce velitele Vojenské hudby Olomouc kapitán Richard Czuczor. Na koncertě zazpívají vokální sólisté nadpraporčík Libor Dlouhý, Kateřina Burešová a Kristýna Budišová.

Brass Band Ústřední hudby AČR zahraje 9. prosince v kostele Církve československé husitské v Dejvicích skladby z období baroka a klasicismu a také směs vánočních koled, zaranžovaných velitelem Ústřední hudby AČR podplukovníkem Jaroslavem Šípem. Zazpívají sopranistka Lucie Silkenová, Jan Musil, člen Kühnova dětského pěveckého sboru, a mnoho dalších. Koncert bude přenášen i na velkoplošnou obrazovku před kostelem a doprovodí tak adventní trhy na náměstí v Šabachově parku.

„Přijďte se zastavit v adventním shonu a objevit, že tato doba není pouze časem příprav, nýbrž i časem těšení se ze života s těmi, které máme rádi,“ vzkazuje všem kaplan Posádkového velitelství Praha major Petr Fiala.