V Dněpru bylo otevřeno první z osmi náborových středisek pro ozbrojené síly Ukrajiny

Společný projekt Ministerstva obrany Ukrajiny, Generálního štábu Ozbrojených sil Ukrajiny, městské rady a Dněpropetrovského OVA otevřel své brány a je připraven přijímat občany na adrese: Slobozhansky Avenue 8, Livoberezhny TsNP.

„Velmi nás těší, že Dněpro je jedním z prvních, kdo se zapojil do velkého projektu ministerstva obrany. Pro nás to znamená zvýšení schopností a rozšíření ozbrojených sil Ukrajiny. Děkujeme IOU za nový systém dobrovolného náboru a zavedení inovativních přístupů. Takové kroky urychlují vítězství Ukrajiny,“ řekl Ivan Nachovnyi, zástupce vedoucího Dněpropetrovského OVA během slavnostního zahájení.

V centru se každý, kdo chce, může informovat o možnosti uplatnění svých odborných dovedností v Obranných silách země. Personál náborového střediska budou občanští zaměstnanci a jeho hlavním cílem je poskytnout lidem možnost uplatnění v armádě.

„Generální štáb má společně s ministerstvem obrany zpracována pravidla, která zajistí, aby se uchazeč dostal do té části, kterou si na odpovídající pozici podle smlouvy vybral. Tento algoritmus byl zaveden do každé vojenské jednotky, výcvikového střediska a TCC a SP,“ uvedl zástupce generálního štábu plukovník Oleksij Panov z ozbrojených sil Ukrajiny.

Středisko již nabízí stovky volných míst pro vojenské jednotky východního velitelství, Národní gardy Ukrajiny a Územní obrany. Pozice zahrnují bojové a podpůrné linie, včetně kuchařů, řidičů, opravářů zařízení, operátorů UAV, účetních a mnoha dalších.

„Je to o službě, o výměně informací a v první řadě o důvěře. O schopnosti každého vědomě si vybrat své místo k ochraně vlasti. Vytváříme síť náborových středisek, jejímž hlavním smyslem a úkolem je stát se pro občany vstupním bodem do řad Obranných sil a zajistit pochopení toho, kde a jak může každý z nás přispět k obraně armády. zemi,“ řekl Oleksii Bezhevets, komisař ministerstva obrany pro nábor. 

„Otevření takového centra je o dobrovolné volbě občana vstoupit do armády. Díky náborovým centrům uvidí každý nadějný voják svůj možný rozvoj v Ozbrojených silách Ukrajiny“, – uzavřel náčelník generálního štábu – zástupce velitele vojenské jednotky regionální správy sil Východního vojenského okruhu plukovník Jevgenij Ščerban.

Během dubna letošního roku se plánuje otevření náborových center v šesti dalších městech Dněpropetrovské oblasti, včetně Kryvyj Roh, Kamianske, Pokrovsk, Pavlograd, Synelnikove a Novomoskovsk.