Generální tajemník NATO se setkal s vedením amerického Kongresu k jednání o Ukrajině

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg se ve Washingtonu DC setkal s předsedou Sněmovny reprezentantů USA Mikem Johnsonem a dalšími členy vedení Kongresu.

Generální tajemník zdůraznil, že silné NATO je ve strategickém zájmu Spojených států a že prostřednictvím NATO mají USA více přátel a spojenců než kterákoli jiná mocnost. Dále poukázal na to, že je důležité udržet NATO silné prostřednictvím zvýšených investic do obrany, přičemž v posledních letech přivítal nárůst u všech spojenců. Stoltenberg pochválil USA za jejich podporu Ukrajině a zdůraznil, že tato podpora je i nadále rozhodující pro přežití Ukrajiny a stabilitu Evropy.

Stoltenberg se setkal s vůdcem Sněmovny reprezentantů Hakeem Jeffriesem a zúčastnil se diskuse zaměřené na Ukrajinu s řadou republikánských zástupců. Na závěr se setkal se spolupředsedy Parlamentního shromáždění NATO a vedením zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů USA.

Ve středu generální tajemník přednese projev v Heritage Foundation a pojede do Troy v Alabamě, aby navštívil zařízení pro řízení střel a palby Lockheed Martin.