Slovenské Zuzany na Ukrajině zachraňují životy

Ministr obrany Jaroslav Naď si v rámci své zahraniční cesty na Ukrajině prohlédl i houfnice ZUZANA 2, které Slovensko dodalo ukrajinským ozbrojeným silám. Setkal se i s vojáky, kteří v reálném boji obsluhují samohybné kanónové houfnice a vyzdvihl jejich vytrvalou ochotu bránit svou zemi.

Přímo od vojáků, vojenského velení a za účasti ukrajinského ministra obrany O. Reznikova tak slovenská delegace získala poznatky o slovenském produktu z přímého nasazení, které umí zapracovat do další výroby.

„Potřebujeme zpětnou vazbu o technice, kterou vyrábíme, abychom všechny poznatky z reálného nasazení přetavili do dalších kusů. KONSTRUKTA – Defence vyrábí kvalitní produkt, který Ukrajinci oceňují,“uvedl ministr Naď a zároveň potvrdil, že dosud byla zničena jedna houfnice z celkem dodaných osmi kusů.

Ukrajinský ministr obrany během rozhovoru pozitivně hodnotil spolupráci mezi ukrajinským a slovenským dělostřelectvem, vyzdvihl přínos techniky na bojišti a opět vysoce ocenil rychlost a ochotu Slovenska pomáhat Ruskem napadené sousední zemi.

MOSR