Bundeswehr nakupuje nové, nákladní vozy od Rheinmetallu. První již míří k jednotkám

Nové nákladní vozy MULTI 2 se systémem výměnných nástaveb se již předávají vojákům jednotek Bundeswehru. Prvních 1000 kusů tohoto moderního čtyřnápravového vozidla připravuje základna ozbrojených sil v Karlsruhe pro použití v dopravě. A to je jen začátek.

Už dorazily do skladu materiálů v Karlsruhe: nové nákladní vozy MULTI’s (Mechanized Handling-Storage-Transport-Integration) byly dále vyvinuty výrobcem Rheinmetall a nedávno byly k dispozici pro použití v přepravních jednotkách. Identický se svým předchůdcem, nový MULTI 2 znamená interakci a flexibilitu v logistice jako žádné jiné vozidlo. Kolos o výkonu 540 koní má vysoký stupeň terénní mobility a může být vybaven kabinou řidiče chráněnou proti střelám a střepinám. Tyto vozy převáží svůj náklad pomocí toho, co je známé jako výměnný nakládací systém. To znamená, že náklad všeho druhu lze nakládat, přepravovat a doručovat rychle a snadno. I za bojových podmínek.

Pro celý Bundeswehr

Na ploše 460 000 metrů čtverečních se vozidla, materiál a zařízení skladují především ve skladu materiálu v Karlsruhe. Ale také nová vozidla připravená k přesunu k útvarům všech složek ozbrojených sil. Specialisté pracují jako tým a aktuálně MULTI 2 vybavují mimo jiné vším, co posádky potřebují ke splnění svého důležitého poslání. Zaměstnanci v objektu denně využívají osm vozidel s palubním vybavením, navigační a komunikační technikou. Poté vojáci přijedou do Karlsruhe a převezmou vozidla. S novými přírůstky do vozového parku jsou například mobilní logistické jednotky základny ozbrojených sil a armádní zásobovací prapory lépe vybaveny pro své poslání v národní a alianční obraně.

Zdroj: Bundeswehr, foto: Bundeswehr/Roland Alpers