Slavnostní nástup u příležitosti Dne válečných veteránů

PÁTEK 11. LISTOPADU 2022

Slavnostní nástup u příležitosti Dne válečných veteránů

Praha 3 – Žižkov, Národní památník na Vítkově

V pátek 11. listopadu 2022 se v 11.00 hodin na Čestném dvoře Národního památníku v Praze na Vítkově uskuteční slavnostní nástup u příležitosti Dne válečných veteránů. Akce

se zúčastní ministryně obrany ČR Jana Černochová, náčelník Generálního štábu Armády ČR generálmajor Karel Řehka, zástupci diplomatického sboru, významní představitelé státní správy a samosprávy, zástupci Československé obce legionářské a dalších veteránských organizací.

V rámci slavnostního ceremoniálu budou položeny věnce k uctění památky válečných obětí. Piety na Čestném dvoře Národního památníku se vedle čestných jednotek a jednotek pozemních a vzdušných sil Armády ČR zúčastní také váleční veteráni mimo činnou službu

a příslušníci Aktivní zálohy.

Součástí ceremoniálu bude udělení vyznamenání čestných pamětních odznaků 20. výročí nasazení 6. polní nemocnice AČR v Afghánistánu. Ta patří k elitním jednotkám české armády. V Afghánistánu působila již v roce 2002. Letos nově dojde také na udělení záslužných křížů ministryně obrany ČR.

Informace pro sdělovací prostředky:

Pátek 11. listopadu 2021, 11.00 hodin, Národní památník na Vítkově v Praze – slavnostní nástup u příležitosti Dne válečných veteránů – FOTOTERMÍN s možností rozhovorů.

Vstup pro média bude možný pouze na základě předchozí akreditace e-mailem na adrese info@army.cz, a to nejpozději do čtvrtka 10. listopadu 2022 do 12.00 hodin.

Sraz novinářůdo 10.30 hodin u hlavního vchodu do Národního památníku na Vítkově, Praha 3  – Žižkov (vchod při příchodu ze zadní strany vlevo).

Kontaktní osoba za tiskové odd. MO na místě: Jakub Fajnor – tel. 720 078 272