Slovenští vojenští policisté cvičí i s tamní policií. Psovodi si předávají zkušenosti

V Krpáčově se konal společný výcvik psovodů a služebních psů a jízdní policie Policejního sboru organizovaného služební kynologií KR PZ Banská Bystrica, kterého se zúčastnili i psovodi Vojenské policie zařazeni do základního kurzu Vlkanová- Hronsek pod vedením instruktora nrtm. Bc. Martina Kmeťa.

V prostorách kde probíhal výcvik byly použity imitační prostředky, použité nové modelové situace a díky větší účasti profesionálních psovodů bylo možné nacvičit modelové situace, které vyžadují větší počet lidí, díky čemuž si účastníci procvičili potlačování protestujícího davu ve spolupráci s hipologií, zamezení výtržnosti a zadržení pachatele výtržnosti se sl. psům za použití kouřových a zvukových imitačních prostředků.

Na základě stále častějších vyskytujících událostí v prostorách školy se během cvičení procvičovalo i vyhledání nebezpečného pachatele a následně jeho zadržení.  Cílem výcviku bylo porovnání vycvičenosti sl. psy, udržování a zlepšení vzájemné spolupráce, výměna zkušeností a vyzkoušet si připravenost sebe i svých sl. psy v navozených modelových situacích, které je velmi náročné nabýt v běžném tréninku