Trumfnete šéfa armády Řehku? Předveďte se, zve armáda na závod

V sobotu 15. června se u 4. brigády rychlého nasazení v Žatci uskuteční další ze závodů oblíbené série Urban Challenge. Na trasách 5, 10 a 15 km poběží vojáci, poměřit síly ale může každý, kdo je příznivcem městských překážkových běhů. Ten letošní bude výjimečný tím, že povede přes překážkovou dráhu NATO, na níž trénují pouze muži a ženy v uniformách. Přijeďte do Žatce poměřit síly s velením české armády a přispět na hendikepované děti!

Nad ARMY Urban Challenge letos převzal patronát náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Karel Řehka, který si osobně zaběhne 15 kilometrovou trasu pro vojáky. Na desetikilometrový okruh se vydá jeho první zástupce, generálporučík Miroslav Hlaváč. Na pětikilometrovém závodu si s vojáky zasoutěží zástupce velitele 4. brigády rychlého nasazení, která v Žatci sídlí, plukovník gšt. Martin Hajduch.

„Fyzička je pro vojáka základ. Aktivity jako ta sobotní pomáhají budovat fyzičku, ale i celkovou odolnost. Je důležité pěstovat v armádě takovouto organizační kulturu a je super, že se zapojí i veřejnost,“ zmiňuje generál Řehka a dodává, že se do Žatce na překážkový běh s vojáky i ostatními sportovci už těší. Nejlepším vojenským běžcům pak Řehka osobně předá ceny.

Na běžce z řad veřejnosti, kteří se mohou zaregistrovat i v den závodu, čekají stejně dlouhé trasy – 15, 10 a 5 km. A protože budou závodníci jednotlivých kategorií startovat jen několik minut po sobě, je pravděpodobné, že velení armády na vojenském kolbišti potkají a třeba předstihnou. Poběží se v prostoru vojenského sportovního areálu Flóra a ve výcvikovém prostoru Pereč. Bez rozdílu pohlaví a věku budou běžci zdolávat přírodní i umělé překážky ve vojenském areálu, část z nich bude tvořit i funkční vojenská technika.

V předvečer hlavního dne závodu, v pátek 14. června večer, se uskuteční noční běh ARMY Urban Challenge NIGHT. Chybět nebude ani běh pro děti, závod HEROES pro hendikepované a charitativní běh. Na nejlepší čekají zajímavé ceny, medaile, trička a trofeje se znakem 4. brigády rychlého nasazení. Vítěz 15km běhu se může těšit na opravdovou lahůdku – prožije den u žatecké brigády.

Překážkový běh Urban Challenge se těší výrazné podpoře Armády ČR, nový koncept s přízviskem ARMY připravila Agentura personalistiky Armády ČR ve spolupráci se 4. brigádou rychlého nasazení a spolkem Event 4 you, z.s. Je příležitostí pro všechny, kteří chtějí otestovat své síly a vytrvalost v náročném terénu a zároveň se seznámit s prací vojáků.

  • Více informací o závodech ZDE, plakát v přílohách ke stažení vpravo na stránce.