Armádní tipy pro vaření bez elektřiny od Bundesheeru

Stále více lidí si uvědomuje nebezpečí rozsáhlého výpadku proudu. Než se takový výpadek a všechny problémy, které způsobuje, vyřeší, může to nějakou dobu trvat. Armáda se proto připravuje na pomoc obyvatelstvu v takové nouzi. Bundesheer, tedy armáda Rakouska proto vydala publikaci, jak vařit bez elektřiny.

Ministryně obrany Klaudia Tannerová společně s učni a kuchařskými mistry představila armádní blackout kuchařku. Tato kuchařka byla vyvinuta armádní logistickou školou a obsahuje jednoduché recepty pro období krize.

„Jíst a pít drží tělo i duši pohromadě,“ to je staré přísloví. S kuchařkou, která je nyní k dispozici, ozbrojené síly Rakouska opět ukazují na poli vojenské logistiky, že jejich znalosti pomáhají obyvatelům zvládat krizové situace. Příprava jídla je nezbytná pro přežití a zvláště ve výjimečných situacích si můžete uchovat kus každodenního života,“ říká ministryně obrany Klaudia Tannerová.

Vaření i přes výpadek proudu

V případě nouze je obzvláště důležité, aby co nejvíce domácností přijalo opatření pro takovou krizi. A zásadní součástí tohoto opatření je: Jak mohu vařit v bytě bez elektřiny? Jak ucovám jídlo v lednici, než se zkazí?

Pitná voda, prostor pro nouzové vaření, jednoduché recepty

Zde přichází na řadu nová kuchařka z Armádní logistické školy: Kromě tipů na skladování pitné vody a zřízení prostoru pro nouzové vaření kniha využívá hrstku receptů, které ukazují, jak rychle a snadno lze připravit rychle se kazící potraviny i bez elektrického proudu.

Tyto základní receptury byly vyvinuty a testovány výukovou a zkušební kuchyní Institutu ekonomických služeb. V závislosti na dostupném jídle je lze kreativně upravovat a v těžkých časech poskytovat rozmanité jídlo, které je tolik důležité i pro psychickou pohodu člověka.

Knihu v originálním znění naleznete zde – https://www.bundesheer.at/archiv/a2022/pdf/blackout_kochbuch.pdf

Zdroj: Bundesheer