Pohár Moravské brigády prověřil střelecké dovednosti vojáků 7. mechanizované brigády

Vojenský újezd Libavá, tradiční působiště vojáků ze 7. mechanizované brigády se stalo dějstvím další, střelecké soutěže. Tentokrát ovšem brigádního generála Petra Svobodu, bývalého velitele vystřídal jeho nástupce, dnes již též brigádní generál Zdeněk Mikula, který převzal otěže jádra pozemních sil.

Soutěž probíhala v průběhu několika dní a každý soutěžící si musel poradit s necelou třicítkou střeleckých úkolů, v jejichž rámci využili prakticky všechny ruční zbraně mechanizovaných jednotek. Pestrost střeleckých úloh byla velká a někdy i hodně zapeklitá. Některé úlohy měly svůj časový limit, byly absolvovány se zátěží, po fyzickém výkonu nebo v noci. Na každou střeleckou situaci dohlíželo hned několik rozhodčích, kteří vše pečlivě zaznamenávali.

Z jednotlivých střeleckých úloh se vycházelo především ze situací, s nimiž se v rámci výcviku nebo nasazení v zahraničních operacích setkávají vojáci naší brigády. Pevně doufám, že se nám to podařilo a že jste si soutěž užili,“ pronesl v závěru soutěže velitel 7. mechanizované brigády brigádní generál Zdeněk Mikula.

Zdroj: 7. mb